Landsforeningen Danmark på Vippen fremlagde ved en velbesøgt høring i fællessalen på Christiansborg tirsdag den 8. september 2015 en hvidbog med videnskabelige analyser, der viser at Danmark vil blive rigere, hvis vi satser på at udvikle hele landet og ikke kun de to store byområder. ”Nu er det op til politikerne at handle på konklusionerne, så Danmark kan forblive et velfærdssamfund,” fastslår foreningen.

Hvidbogen indeholder en række anbefalinger til, hvordan landets politikere kan holde deres ord om at skabe et Danmark i bedre balance. Den overordnede anbefaling i hvidbogen er, at Folketinget vedtager en langsigtet, politisk vision, der skal sikre Danmark større velstand og mere lige vilkår for bosætning og udvikling i alle områder af landet.

Fyldt fællessal
Fællessalen på Christiansborg var næsten fyldt, da fire af de medvirkende forskere fremlagde deres analyser foran et veloplagt publikum bestående af repræsentanter fra blandt andet forskellige kommuner, foreninger og virksomheder. På det efterfølgende pressemøde gav flere borgmestre fra medlemskommunerne en lang række interviews til både landsdækkende og lokaler medier.

16 folketingspolitikere deltog ved høringen, som blev afholdt efter aftale med Udvalget for Landdistrikter og Øer. Blandt andet deltog Formanden for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, Peter Juel Jensen (V) og næstformanden Lennart Damsbo-Andersen (S) samt Venstres og Socialdemokraternes landdistriktsordførere Thomas Danielsen og Magnus Heunicke. De hørte sammen med andre fremmødte opmærksomt med, da henholdsvis Steen Bo Frandsen, Jesper Bo Jensen, Marianne Levinsen og Lise Lyck præsenterede deres forskningsresultater.

En ny vision for Danmark
På høringen fremlagde bestyrelsesmedlem og sekretær i Danmark på Vippen, Kim Ruberg, foreningens vision for et helt, samlet Danmark. ”Uanset hvor i Danmark, vi bor, skal danskere have samme muligheder for at bosætte sig, finde jobs, udvikle virksomheder og have samme offentlige tilbud, adgang til effektive infrastrukturforbindelser og ensartede finansieringsbetingelser,” fortalte han.

Foreningens vision fremgår tydeligt af de 16 indsatsområder, som blev præsenteret i hvidbogen. Med værdiskabelse som nøgleord anbefaler foreningen blandt andet, at rammebetingelserne for de primære og sekundære erhverv styrkes uden for de store byer, fordi det er her, disse erhverv hovedsagligt ligger.

Ivrig debat i salen
Foreningens og forskernes fremlæggelse af hvidbogens resultater igangsatte efterfølgende god, saglig debat med mange indlæg fra deltagerne i salen, herunder blandt andre Dansk Byggeri og De Samvirkende Købmænd. Dette gav såvel forskerne som medlemmerne af Danmark på Vippen mulighed for at uddybe konkrete resultater og anbefalinger.

Se præsentation fra høringen.

Foreningen opfordrer alle med interesse i at arbejde for et samlet Danmark i balance til at melde sig ind i Danmark på Vippen. Enten som medlem eller støttemedlem. Læs mere her.

Hvis man har lyst til at dykke nærmere ned i hvidbogens videnskabelige forskning og foreningens anbefalinger til et Danmark i balance, kan hvidbogen downloades her.

Hvidbogen kan også bestilles i fysisk form ved at sende en mail til kontakt@balance-danmark.dk. Normalpris: 299,- pris, for støttemedlemmer: 149,-. Gratis eksemplarer sendes gerne ud til pressens medlemmer og valgte politikere.

 

Danmark på Vippen: Nu er det op til Christiansborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *