Flere nye medlemmer har ved årsskiftet meldt sig ind i landsforeningen Danmark på Vippen, der arbejder for et Danmark i geografisk balance.

Syddjurs Kommune, Nordfyns Kommune, Ærø Kommune, Landboforeningen Limfjord og I.B Gruppen – Ikast har netop meldt sig ind i Danmark på Vippen, som dermed oplever stigende opbakning til foreningens formål: at sikre vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark.

”Vores fornemste opgave i Danmark på Vippen er at bringe fakta ind i debatten om skævvridningen af Danmark. Der er generelt brug for en langt større forståelse for, at investerer man i Det Lokale Danmark, så investerer man i hele fundamentet for vores velfærdssamfund, fordi det er her, værdierne bliver skabt. Der er stadig meget arbejde forude, men jeg er naturligvis rigtig glad for, at vi oplever stigende opbakning til det projekt,” siger Jakob Fastrup, formand for Danmark på Vippen.

I Syddjurs Kommune er man netop optaget af at arbejde for en balanceret udvikling i hele Danmark, siger borgmester Claus Wistoft (V):

”Syddjurs Kommune har meldt sig ind i Danmark på Vippen for at sikre kommunernes muligheder for at give den samme service over hele landet. Vi er nødt til at sikre en balanceret udvikling over hele landet, ikke kun i de store byer. Med Danmark på Vippen kan vi med både volumen og saglighed få åbnet døren til Christiansborg og vende den nuværende udvikling.”

Sammen om at skabe udvikling
Borgmester i Ærø Kommune, Jørgen Otto Jørgensen (S), ser også frem til det nye samarbejde:

”Ærø Kommune har meldt sig ind i Danmark på Vippen for at fremme udviklingen på Ærø og i yderkommunerne generelt. Det er afgørende, at vi får fakta ind i debatten om et Danmark i balance, og det er Danmark på Vippen netop garant for,” siger Jørgen Otto Jørgensen.

Samme toner lyder fra Nordfyns Kommune, der hidtil har deltaget i ’Blomstrende Landsby’, som har været et godt og givende projekt til at skabe aktiviteter og udvikling i de små lokalsamfund. DGI Faciliteter har dog valgt at drosle ned på ’Blomstrende Landsby’. Derfor satser Landdistriktsrådet i Nordfyns Kommune nu på et medlemskab af Danmark på Vippen:

”Som en landkommune kan Nordfyns Kommune kun se det positive i, at Landdistriktsrådet aktivt og hele tiden evaluerer sine indsatser og afsøger nye fællesskaber for at styrke udviklingen af det nordfynske landdistrikt,” siger borgmester Morten Andersen (V).

Ifølge borgmesteren rammer Danmark på Vippen en dagsorden, som er helt afgørende for Nordfyns Kommune og andre kommuner i Det Lokale Danmark:

”Det er vigtigt, at vi ved fælles hjælp bidrager til at få genskabt et Danmark i balance. Noget af det, der ligger os meget på sinde, er at få skabt bedre lånemuligheder i yderområderne, flere investeringer i transport- og bredbåndsnettet i landdistrikterne og en fornuftig liberalisering af planloven,” siger Morten Andersen.

 

For yderligere spørgsmål kontakt:

Martin Ø. Carstensen, kommunikationschef i Danmark på Vippen, på telefon 23 71 00 43.

Danmark på Vippen oplever god medlemsfremgang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *