De landsdækkende medier fokuserer mere på København end resten af landet. Det er opfattelsen på P4 Fyn, som udløser københavneralarmen i radioen, når de sammen med landets borgere finder eksempler på den skæve mediedækning.

Mediernes fokus på København i landsdækkende nyheder er en central problemstilling på P4 Fyn, som sætter københavneralarmen i gang, når medierne hopper i københavnerfælden. Alarmen advarer P4 Fyns lyttere med sirener og sange, der hylder København.

Hovedmanden bag kampagnen er vært på P4 Fyn, Jesper Borup. Han ser københavner-fænomenet være på fremmarch og sætter derfor fokus på det i en humoristisk tone.
Journalisterne bor selv i København

Jesper Borup mener, at problemet med mediernes skæve dækning opstår, fordi journalisterne selv bor i København.

”Vi har hver vores rolle i det her land – de københavnske, fynske og jyske medier. Men nogle af de københavnske medier overspiller deres rolle og overdriver vigtigheden af København. Jeg har selv lavet landsdækkende radio i København, og jeg kender godt automatpiloten med, at hvis det sker i København, så er det vigtigt”.

”Det giver en overrepræsentation af stof fra København og en underrepræsentation af resten af landet,” siger Jesper Borup til Journalisten.dk.

Borgerne aktiveres
P4 Fyn tager det derfor op, når de oplever for meget københavneri i medierne. Indslagene deles på Twitter, hvor brugerne kan henvise til egne eksempler på mediernes københavnerfokus med hashtagget #Kbhalarm.

Københavneralarmen blev blandt andet blevet udløst af DR-programmet Godt Sagt, som handler om ting, man oplever i hovedstaden, for eksempel dårlig service i København. Alarmen gik også, da Radio24syv meddelte, at det ene spor over

Lillebæltsbroen var spærret, og at der var tale om sporet mod Sjælland:

”Og her gik jeg og troede, at Lillebæltsbroen faktisk forbandt Jylland og Fyn,” udtalte Jesper Borup i den forbindelse til Kristeligt Dagblad.

Københavneralarm advarer mod skæv mediedækning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *