Ti forsøgsprojekter med kystbebyggelse er blevet offentliggjort af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Seks ud af de ti projekter er gået til medlemskommuner i Danmark på Vippen.

De udvalgte forsøgsprojekter har nu tilladelse til at fravige de gældende regler i Planloven og Naturbeskyttelsesloven, som bl.a. forbyder bebyggelse på kysterne inden for den 300 meter brede strandbeskyttelseslinje.

Af Danmarks på Vippens medlemskommuner har både Ringkøbing-Skjern, Sønderborg, Lolland, Varde, Hjørring og Svendborg kommuner fået tilladelse til at gøre storstilede kystprojekter til virkelighed. Forsøgsprojektet blev sidste år vedtaget af et bredt flertal, og formålet er at tiltrække flere turister til de danske kyster.

Wellness i Varde
I Varde Kommune kommer et helt wellness kompleks med 50 luksuslejligheder til at se dagens lys i form af Blåvand Strandpark. Foruden wellness-faciliteter og ferielejligheder omfatter projektet butikker, restaurant, klubhuse og en naturpromenade.
”Det er en fantastisk dag for Varde Kommune,” siger borgmester Erik Buhl om dagens godkendelse af forsøgsprojektet.

For projektet har stor betydning for den videre udvikling af Varde Kommune:
”Nu får vi lov at udvikle turismen og dermed skabe helt nye oplevelser for vores gæster,” siger Erik Buhl og fortsætter: ”Med disse projekter får turismen og vores del af landet et løft ind i fremtiden. Det nye initiativ ved Blåvand vil sikre mange i vores lokale erhverv helt ny rygvind,” siger han om projektet, som forventes at få en årlig omsætning på 25 mio. kroner.

Nordeuropas største badeland
Ringkøbing-Skjern Kommune har i dag fået godkendt det ambitiøse projekt Søndervig Feriepark, som kræver en investering på op imod 1 mia. kroner. Projektet indeholder Nordeuropas største badeland og wellness-faciliteter.

Projektet skal sørge for vækst i kommunen:

”Det får en markant betydning for området. Vi forventer, at ferieparken kommer til at give en årlig stigning på op mod 620.000 udenlandske overnatninger, og hertil kommer de indenlandske gæster. Det giver 1.000 ekstra arbejdspladser frem mod 2020. Hele projektet er bundet op på området og den unikke natur, der i forvejen gør os til Danmarks 4. største turismekommune. Det er et ambitiøst og fremsynet projekt, der støtter op om den større vision for vores område, siger Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen.

Projekter i andre medlemskommuner

Udover Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner, har Danmark på vippens medlemskommuner med forsøgsprojektet fået tilladelse til følgende projekter:

Sønderborg Kommune
Nordals Ferieresort: Ferieresortet kommer til at bestå af 2 hoteller, 400 ferieboliger, 2 campingpladser, 100 bådpladser og meget mere.

Lolland Kommune
Safari Logde Knuthenborg: 200 tematiserede overnatningsenheder og konference og spise faciliteter i tilknytning til Knuthenborg Safaripark.

Hjørring Kommune
Løkken Klithotel: Erstatning af nedslidt hotel med nyt hotel, wellness, plankestier, udsigtsplatform i klitterne og meget andet.

Svendborg Kommune
Øhavscenter Christiansminde: Bygning med plads til undervisning, cafe, ophold, vandsport, promenade, hotelværelser i terrænet mm.

Medlemskommuner får tilladelse til nye kystprojekter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *