Regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale blev søndag enige om en ny erhvervsaftale, som bl.a. giver flere midler til markedsføring af kyst- og naturturisme. Det er godt nyt for det lokale Danmark, siger Kim Ruberg, næstformand i Danmark på Vippen.

15 millioner kroner årligt afsætter partierne bag erhvervsaftalen ekstra til VisitDenmark. Pengene er særligt øremærket markedsføring af kyst- og naturturismen i Tyskland, Sverige, Norge og Holland.

”Potentialet i dansk kyst- og naturturisme er enormt, men skal det udfoldes, kræver det langt større fokus fra VisitDenmarks side på de turistmæssige nærmarkeder som eksempelvis Tyskland og Norge. Derfor glæder det mig, at partierne bag erhvervsaftalen har øremærket midlerne særligt til markedsføring af kyst- og naturturisme i de områder,” siger Kim Ruberg, næstformand i Danmark på Vippen.

En opgørelse, Danmark på Vippen lavede tidligere på året, viser da også, at turisme spiller en væsentlig økonomisk rolle for en lang række kommuner i det lokale Danmark. Eksempelvis kunne Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner sidste år samlet notere over 7.5 mio. overnatninger. Samme antal som København. Men potentialet er ifølge Kim Ruberg til meget mere:

”Turisterne skaber liv i det lokale Danmark, sikrer øget omsætning hos de erhvervsdrivende og skaber en masse arbejdspladser i kommunerne. En øget markedsføringsindsat af de mange smukke kyst- og naturområder i Danmark vil betyde flere turister og dermed give et økonomisk boost til en lang række kommuner, erhvervsdrivende og borgere i det lokale Danmark.”

Teleforlig skal sikre god bredbåndsdækning
I erhvervsaftalen fremgår det også, at aftaleparterne er enige om at understøtte udrulningen af bredbånd i de dele af Danmark, hvor teleselskaberne ikke har planer om at tage fat de kommende år. De konkrete initiativer vil blive lanceret i et større telepolitisk udspil fra regeringens side i starten af 2018.

Her håber Danmark på Vippen, at regeringen vil afsætte en ordentlig pose penge og dermed sikre, at alle danskere har adgang til en god bredbåndsforbindelse:

”Gode mobil- og bredbåndsforbindelser er afgørende for vækst og udvikling i hele Danmark. Det gælder både i forhold til øget bosætning, tiltrækning af nye virksomheder og på velfærdsområdet, hvor flere og flere løsninger bliver digitale. Derfor er vores opfordring til regeringen også, at man i forbindelse med teleforliget tager fat på problemet én gang for alle og afsætter et så stort beløb, at vi kan sikre lige gode forhold for alle, uanset hvor i landet man bor,” siger Kim Ruberg.

Gode forhold for søfarten
Han hæfter sig derudover ved, at erhvervsaftalen også sikrer bedre forhold for søfarten, som spiller en stor rolle i det lokale Danmark. Med aftalen bliver ansatte på offshoreskibe sidestillet med andre søfolk.

Som Danmark på Vippen dokumenterer i hvidbogen ’Et Danmark i balance er et rigere Danmark’, skaber søfartsindustrien en masse arbejdspladser i det lokale Danmark, ligesom industrien er afgørende for nettoeksporten.

Kim Ruberg håber nu, at regeringen vil tage skridtet videre og skabe en erhvervsklynge i verdensklasse omkring hele energi- og søfartsindustrien på den jyske vestkyst:

”Søfartens og specielt offshore-industriens højborg i Danmark findes i Esbjerg-Varde-området. Derfor anbefaler vi også regeringen og resten af Folketinget at samle mange af de relevante statslige institutioner, virksomheder og ikke mindst uddannelser, som i dag er placeret i eksempelvis hovedstaden, men som relaterer sig til offshore-området, omkring Esbjerg og Varde. Det vil uden tvivl være med til at udvikle Danmarks position som en af verdens førende energi- og søfartsnationer.”

Ny erhvervsaftale er godt nyt for kyst- og naturturismen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *