Socialdemokraterne, Venstre og SF har givet håndslag på at indgå i konstruktive drøftelser om en ny model, der sikrer bedre kreditmuligheder uden for de store byer.

Landsorganisationen Danmark på Vippen skabte konkrete resultater på Folkemødet på Bornholm, og der er nu håb om bedre lånemuligheder i Danmark uden for de store byområder.

I en debat om de manglende lånemuligheder i store dele af Danmark løftede Danmark på Vippens næstformand, Kim Ruberg, sløret for landsorganisationens kommende model for at sikre bedre lånemuligheder i Det Lokale Danmark.

Debatten, der var arrangeret af Samsø Kommune, havde blandt andet deltagelse af folketingspolitikerne Jakob Ellemann-Jensen fra regeringspartiet Venstre og Christian Rabjerg Madsen fra Socialdemokraterne samt SF’s Signe Munk. Alle tre politikere kvitterede positivt for tankerne fra Danmark på Vippen, og som afslutning på debatten gav de alle tre håndslag på, at de relevante ordførere fra deres partier vil indgå i en konkret dialog med Danmark på Vippen om forslaget, når det er gjort endeligt klart i sensommeren eller det tidlige efterår.

Danmark på Vippen har arbejdet på forslaget siden november og er nu nået til finpudsning og analyse af mulige scenarier for at sikre, at alle aspekter af forslaget er regnet igennem.

Lige vilkår for lånere
En af eksperterne bag forslaget er Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank, der har stor erfaring i at give lån til danskere uden for de store byer og tillige er et af de stiftende medlemmer af Danmark på Vippen:

”Både vi, borgerne i Det Lokale Danmark, og de mange kommuner, der udgør Det Lokale Danmark, ønsker at skabe lige vilkår for lånere, uanset hvor i Danmark de bor”, siger Jan Pedersen og fortsætter:

”Inspireret af Rejsegarantifonden, der sikrer, at alle, der sælger rejser, bidrager til en fond, som sikrer de rejsende, når der opstår problemer eller sker noget uventet, vil vi foreslå en fond, der sikrer lige lånevilkår i hele Danmark og dermed være med til at sikre, at Danmark udvikler de virksomheder, vi lever af, og at det fortsat bliver interessant for de lokale banker at støtte udviklingen af den type virksomheder,” siger Jan Pedersen.

Det vil samtidig være til fordel for hele Danmark og medvirke til at sikre vores velstand:

”Men en sådan fond må ikke blive en ny skat og skal slet ikke ind omkring staten. Vi forestiller os, at alle långivere til fast ejendom og måske også til erhvervslån skal indbetale en lille promilledel af lånesummen til en garantifond. Den fond skal så garantere over for myndighederne, at de banker og kreditinstitutter, der låner ud til ejendomme og virksomheder i Det Lokale Danmark, ikke løber større risiko, end hvis de havde lånt de samme penge ud til en ejendom eller en virksomhed i hovedstadsområdet. Så behøver Finanstilsynet ikke at stille større krav til lån uden for de store byer, og alle kreditgivere bliver motiveret til at investere i vækst i hele Danmark og ikke kun i de store byer,” siger Jan Pedersen.

For yderligere spørgsmål kontakt:
Kim Ruberg – næstformand Danmark på Vippen: 40 300 500
Martin Ø. Carstensen – kommunikationschef Danmark på Vippen: 23 71 00 43

Partier er positive over for Danmark på Vippens forslag om lokal kreditgivning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *