Regeringen foreslår at dele Skat op i fire nye styrelser, hvoraf mindst én placeres uden for hovedstaden. Næstformand i Danmark på Vippen, Kim Ruberg, fastslår, at mindst tre af de nye styrelser bør placeres ude i landet. Han giver samtidig centraliseringen en del af skylden for rodet i Skat.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har netop fremlagt en plan, der tilfører Skat 7 mia. kr. ekstra frem mod 2020. Den nye plan betyder blandt andet, at der skal ansættes mere end 1000 nye medarbejdere i Skat. Samtidig foreslår regeringen, at Skat fremadrettet deles op i fire nye styrelser.

Et forslag, der får opbakning fra næstformand i landsforeningen Danmark på Vippen, Kim Ruberg, som dog forventer, at flere af de nye styrelser bliver etableret uden for hovedstaden:

”Det er i disse dage alvorligt svært for de såkaldte udflytningsmodstandere at påstå, at den ekspertise, man har opbygget i Skat i centraliseringens navn, har virket. Derfor er det glædeligt, at ansvaret nu bliver fordelt på flere hænder. Men at regeringen kun har ambition om, at mindst én ud af de fire nye styrelser skal ligge uden for hovedstaden, er uambitiøst,” siger Kim Ruberg og fortsætter:

”Da Skat tidligere blev håndteret fra kommunerne, fungerede det upåklageligt, og Skats udflytning til Ringkøbing er en bragende succes. Der er masser af ekspertise på området rundt om i Danmark, og med regeringens erklærede målsætning om, at flere statslige arbejdspladser skal placeres ude i landet, bør mindst tre af de fire nye styrelser etableres uden for hovedstaden,” siger Kim Ruberg.

Centralisering skader
Skat var en del af 00’ernes store centraliseringsbølge, da de kommunale skatteforvaltninger, som stod for opkrævningen af gæld til det offentlige, blev lagt sammen med ToldSkat i 2005. En beslutning, som danskerne nu må betale for:

”De seneste årtier har politikere og embedsmænd styret landet efter devisen ’stort er godt – især når det er samlet i hovedstaden’. 00’ernes centraliseringsreformer gik også ud over Skat, og nu må vi så spørge os selv, om det har været en succes? Tallene taler for sig selv: I 2000 var gælden til det offentlige på ca. 33 mia. I 2016 er det tal steget til over 90 mia., og udenlandske kriminelle har drænet statskassen for mere end 10 mia. på grund af manglende årvågenhed og inkompetence. Dermed er Skat et mønstereksempel på, at centralisering er skadeligt for samfundet, selvom Finansministeriets embedsmænd stædigt lever i troen på, at jo mere man centraliserer, og dermed jo større organisationerne er, og jo tættere de er på departementscheferne, desto billigere og mere effektivt bliver det,” siger Kim Ruberg.

For yderligere spørgsmål kontakt:
Kim Ruberg – næstformand Danmark på Vippen: 40 300 500
Martin Ø. Carstensen – kommunikationschef Danmark på Vippen: 23 71 00 43

»Skat et mønstereksempel på, at centralisering er skadeligt for samfundet«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *