Minister: Koncentrationen af statslige arbejdspladser i de største byer er for stor

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune og bestyrelsesmedlem i Balance Danmark, håber, at landdistriktsministeren vil sikre en bedre balance i fordelingen af statslige arbejdspladser.

Ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V), blev i marts måned kaldt i samråd på baggrund af Balance Danmarks analyse af fordelingen af statslige arbejdspladser.

En analyse, der bl.a. viser, at antallet af statslige arbejdspladser i hovedstaden er steget markant fra 2022 til 2023. Samlet har hovedstaden fået tilført over 12.000 nye statslige arbejdspladser siden 2015.

– Analysen påviser, at underliggende kører der den logik, at man opretter nye arbejdspladser i hovedstaden i stedet for at tænke i, at de lige så godt kunne ligge i Jylland eller Næstved eller Nykøbing eller et andet sted. Så man flytter arbejdspladser ud med tvang og får en masse ballade, men når man opretter en ny styrelse, tænker man, at det er nemmere, den ligger i nabogaden. Men der skulle være en langt større fordeling, så der er en kultur, der skal ændres, siger Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune og bestyrelsesmedlem i Balance Danmark, til Lolland-Falsters Folketidende.

På samrådet anerkendte landdistriktsminister Morten Dahlin (V), at fordelingen af de statslige arbejdspladser er problematisk.

– Jeg mener selv, at koncentrationen af statslige arbejdspladser i de største byer er for stor, sagde Morten Dahlin på samrådet.

Derfor håber Holger Schou Rasmussen, at ministeren nu vil gøre noget konkret ved problemet.

– Jeg har været med i så mange år, at jeg ved, ministre kommer og går. Jeg synes, Morten Dahlin virker oprigtig, men jeg tror også, han er oppe imod et stort apparat. Og når han trykker ind i sit apparat, kommer der en masse modstand, siger Holger Schou Rasmussen til Lolland-Falsters Folketidende.

Balance Danmarks bestyrelse sendte i februar måned et brev til indenrigsminister Sophie Løhde (V) og minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin (V), hvori Balance Danmark kommer med tre konkrete anbefalinger til regeringen og Folketingets partier, der skal være med til at sikre en bedre fordeling af de statslige arbejdspladser. Du kan læse brevet her.

Minister: Koncentrationen af statslige arbejdspladser i de største byer er for stor