Uddannelses- og forskningsministeren godkender 11 nye uddannelser

Der er nye uddannelser på vej i hele Danmark, efter uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) har godkendt 11 nye uddannelsesudbud.

Flere af de nye uddannelser, som netop er blevet godkendt, ligger uden for de fire store universitetsbyer. Det gælder fx bachelor- og kandidatuddannelse i psykologi i Esbjerg, akademiuddannelse i naturvejledning i Auning, diplomingeniør i Robot Systems Engineering i Kalundborg og erhvervsakademiuddannelse som maritim teknolog i Frederikshavn.

I Esbjerg er glæden over godkendelsen af psykologiuddannelsen stor.

– Det har stor betydning for Esbjerg, at vi nu får psykologistudiet til byen. Det vil give et meget tiltrængt boost af nye psykologer i landsdelen og er samtidig med til at styrke Esbjerg som en by, der både er fantastisk at studere, arbejde og leve i. Etableringen af den nye uddannelse er et skoleeksempel på, hvad vi kan opnå, når vi samler kræfterne og trækker i samme retning, siger Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester Esbjerg Kommune og næstformand i Balance Danmark, i en pressemeddelelse fra SDU.

Ny skibsmaskinistuddannelse
Også i Frederikshavn er der stor glæde over den nye uddannelse som maritim teknolog. En uddannelse, der erstatter den hidtidige skibsmaskinistuddannelse.

Det siger Tina Halkjær Nielsen, Head of Recruitment og training ved ESVAGT, som har deltaget i arbejdet med den nye uddannelser, i en pressemeddelelse.

– Vi har presset på for at få uddannelsen fremtidssikret. Det er vigtigt for os, at uddannelsen ikke var en blindgyde, men at man kan læse videre på den, hvis man efter nogle år til søs gerne vil have mere ansvar og flere udfordringer. Kendskab til nye og mere grønne brændstoffer samt fjernelse af forældede elementer var også nogle af de elementer vi arbejdede med i styregruppen.

Du kan se en liste over alle de nye godkendte uddannelser her.

Uddannelses- og forskningsministeren godkender 11 nye uddannelser