Borgere og virksomheder uden for de store byområder oplever i stigende grad problemer med at låne penge. Danmark på Vippen ser det som en helt utilstrækkelig situation, at det ofte er postnummeret, der bestemmer, om du kan låne penge eller ej. Derfor er det nødvendigt med en ordning, der skaber lige vilkår for lånere, uanset hvor i Danmark man bor.

Danmark på Vippen arbejder på et konkret forslag til långivning. Forslaget er inspireret af Rejsegarantifonden, der sikrer, at alle, der sælger rejser, bidrager til en fond, som sikrer de rejsende, når der opstår problemer eller sker noget uventet.

På samme måde skal en garantifond sikre lige lånevilkår i hele Danmark. Forslaget går i al sin enkelthed ud på, at alle långivere til fast ejendom og måske også til erhvervslån skal indbetale en lille promilledel af lånesummen til en garantifond. Den fond skal så garantere over for myndighederne, at de banker og kreditinstitutter, der låner ud til ejendomme og virksomheder i Det Lokale Danmark, ikke løber større risiko, end hvis de havde lånt de samme penge ud til en ejendom eller en virksomhed i hovedstadsområdet. Dermed behøver Finanstilsynet ikke at stille større krav til lån uden for de store byer, og alle kreditgivere bliver motiveret til at investere i vækst i hele Danmark og ikke kun i de store byer.

Derudover arbejder Danmark på Vippen i samarbejde med blandt andet organisationen ’Oprør fra Udkanten’ med et konkret forslag til en ny udviklingsfond, der skal målrettes initiativer i Det Lokale Danmark.