Ærø ligger ved den sydlige indgang til Lillebælt og er omgivet af Fyn mod nord, Langeland mod øst, Slesvig-Holsten mod syd og Als mod vest. Der bor ca. 6.000 mennesker på Ærø.

For de folk, som overvejer at bosætte sig på Ærø, er det ofte muligheden for et mere simpelt og roligt liv tæt på naturen, der er årsagen til, at de får ideen om at flytte hertil. Eller et samfund, hvor tryghed, nærvær og imødekommenhed er centralt.

De ønsker at være en del af noget, en by, en forening, en gruppe, hvor de føler, at de er nogen og har en betydning. De ønsker at gå ud af deres dør om morgenen og blive mødt af duften af hav og naboen, der faktisk hilser og spørger, om de har sovet godt.

De ønsker muligheden for at kunne være ved stranden med madkurven tre minutter efter arbejdstid.
For børnefamiliers vedkommende, så ønsker de at give deres børn en opvækst, hvor man kan udvikles ved at blive tildelt ansvar i en tidlig alder, fordi her er trygt.

Måske har du helt andre grunde til at ville bosætte dig på øen, og der er helt sikkert også plads til dig!

De fleste potentielle tilflyttere kender Ærø som et feriested, og derfor bliver de også så forundrede, når de opdager, at den lille ø, hvor de kan få alle de ovenstående ønsker opfyldt, rummer så mange flere muligheder end det.

De opdager det rige udvalg af skole-, pasnings- og plejemuligheder, og de begejstres over det mangfoldige foreningsliv og de mange fritidsaktiviteter, for folk i alle aldre, hvad enten de er babyer, teenagere, midaldrende eller seniorer.

Når det kommer til jobs, er der en bred vifte af erhverv repræsenteret her, men ofte indgyder øen også til en virkelyst og kreativitet, der får iværksætteråren hos mange til at blomstre.

Ærø er overskuelig, men det behøver slet ikke betyde, at du begrænses her. Ærø kan så meget – og mere til!

Flyt til Ærø kan du blive meget klogere på, hvad det er, øen kan tilbyde dig, hvis du vælger ø-livet på Ærø til.

Tilbage til intro