Tre bud på, hvordan Alternativet vil hjælpe yderområderne:

  • Opret en egnsudviklingsfond: Fonden skal sikre, at landdistriktsprogrammets midler for 2015 bliver brugt på en bæredygtig udvikling af landdistrikterne – eksempelvis ved at omlægge landbruget til 100 {c3b838752aebf6b858027999dfe3e5f82ec2c5fbcc971354d8c665d30b4dc221} økologi. Alternativet mener, at landdistrikterne bedst udvikles af egne beboere. Derfor skal midlerne fra fonden udelukkende gå til lokale projekter.
  • Giv landsbyerne ejerskab: Ejerskab til de lokale muligheder betyder meget for egnsstoltheden og engagementet, mener Alternativet. Derfor skal det gøres lovligt for en landsby at eje sin egen skole samt skabe andelsforeninger – eksempelvis dagligvarebutikker og mejerier.
  • Virkelyst og skabertrang: Affolkning er selvforstærkende. Det vil Alternativet gøre noget ved. Derfor foreslår partiet, at egnsudviklingsfonden aktivt skal hjælpe indvandrere til at etablere lokale butikker og servicevirksomheder i landdistrikterne.

Kilde: Politiken

Citater fra udvalgte folketingsmedlemmer fra Alternativet

  • Uffe Elbæk. Partilederrunde på DR1, d. 16/6. 15
    ”Dybest set skal der være job til partneren. Altså jeg hører igen og igen, at folk jo egentlig gerne vil flytte ud, men simpelthen ikke søger jobbene, fordi hvordan får de familielivet til at hænge sammen, og hvilket job er der til den pågældende, som man nu bor sammen med. Og jeg synes også, at det, der er tydeligt i de udmeldinger, der kommer her fra vores kollegaer, det er jo, at der ikke er én løsning på det. Der er mange løsninger på det. Eller der er mange elementer på det, der skal i spil.”