Lej en tilflytterbolig            Om projektet             Statusbreve               Kontakt

Balance Danmark arbejder for at fremme lokal bosætning. Derfor har organisationen igangsat ‘Forsøgsprojekt ‘Tilflytterbolig’, hvor målet i første omgang er at etablere 16 tilflytterboliger i landsbyer i Danmark.

Formålet er at gøre det mere attraktivt for især børnefamilier og par at bosætte sig i en landsby, så skolen, dagligvarebutikken og et aktivt foreningsliv kan bevares.

Tilflytterboligen giver altså dig mulighed for at finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden du investerer i en bolig i et område, du måske slet ikke kender. Kort sagt: Trives familien i de nye rammer?

Den første tilflytterbolig, som er etableret på baggrund af Balance Danmarks koncept, ligger i landsbyen Sæd i Tønder Kommune. Her kunne landsbyens indbyggere byde den første familie velkommen i tilflytterhuset i august 2020.

I fanen Lej en tilflytterbolig øverst kan du læse mere om huset i Sæd. Her har vi også samlet information om de andre tilflytterboliger, der allerede findes rundt i Danmark.

Er din landsby interesseret i en tilflytterbolig? Så kan du læse mere om projektet her. Du kan også blive klogere på processen ved at læse denne implementeringsplan, som din landsby kan tage udgangspunkt i, hvis I ønsker en tilflytterbolig.