Foto: Unsplash, Till Daling.

I 33 kommuner er huspriserne i november 2022 lavere end før finanskrisen. Det viser nye tal fra Boligsiden.

”Sammenligner vi de nuværende salgspriser fra november 2022 med dengang priserne toppede i tiden omkring finanskrisen, er det nuværende prisniveau fortsat lavere i en tredjedel af landets kommuner,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Den største stigning i huspriser ser vi omkring landets største byer. Fx er huspriserne i Københavns Kommune og Gentofte Kommune steget med mere end 60 % siden finanskrisen.

I mange yderkommuner er historien en anden. Det største fald i huspriser ser vi i Kalundborg Kommune, Struer Kommune og Lolland Kommune, der alle har oplevet et fald på mere end 20 % fra før finanskrisen til 2022.

”Det er områder, hvor priserne godt nok er steget i de seneste år, men hvor der har ikke været tale om lige så markante stigninger som eksempelvis i kommunerne omkring landets største byer. Typisk er det også områder med et lidt lavere prisniveau, som trods coronastigningerne altså ikke har nået samme niveau, som var gældende inden priserne begyndte at falde under finanskrisen,” siger Birgit Daetz.

Se nøgletallene for din kommune her.

Foto: Unsplash, Till Daling.

Boligsiden: Huspriserne er faldet i en tredjedel af kommunerne siden finanskrisen