Fremtidsforsker: Der er sat gang i en bevægelse ud af de store byer

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der flyttede 3.412 flere ud af Københavns Kommune end til i 2020. Samme tendens ser vi i Frederiksberg og Gentofte. En markant stigning i forhold til de foregående år.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen siger til Berlingske, at der er sat gang i en bevægelse ud af de store byer. Han peger på coronakrisen og nedlukningen af Danmark som en af de overvejende grunde til udviklingen.

”Mange har opdaget, at der er godt og grønt derude. Det står i modsætning til det digitale. Det, at folk har været nødt til at være så meget online, giver en ekstra effekt i forhold til at holde meget af naturen,” siger Jesper Bo Jensen.

Også boligpriserne i hovedstadsområdet spiller en rolle. Det forklarer Curt Liliegreen, projektdirektør hos Boligøkonomisk Videncenter, til Berlingske.

”Boligpriserne er blevet høje. Det gør, at nogle par, der får børn, får behov for mere plads. Det er for dyrt at få i København, medmindre man er to personer med høj indkomst – man bliver tvunget til at flytte ud.”

Læs hele artiklen i Berlingske her.

Fremtidsforsker: Der er sat gang i en bevægelse ud af de store byer