Skivemødet samler politikere og meningsdannere til debat om et Danmark i bedre balance

Igen i år sætter Skivemødet fokus på et Danmark i bedre balance. To dage fyldt med oplæg, debatter og samtaler om tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft, grønne uddannelser, nærhedsreform og meget andet.

– Vi inviterer ikke Danmark indenfor på Strandtangen for at sidde og tude over alt det, der unægtelig kunne være bedre i vores del af landet. Vi vil meget hellere bruge tiden på at bringe politikere, meningsdannere og journalister lidt tættere på den midt- og vestjyske skabertrang, innovationsevne og lyst til at skabe et godt liv uden for de store byer. Samtidig ønsker vi en god debat om, hvordan vi så gør det hele endnu bedre, mere smart og mere effektivt, siger Poul Pedersen, bestyrelsesformand i foreningen Branding Skiveegnen, der står bag Skivemødet, i en pressemeddelelse.

Skivemødet afholdes i år d. 12.-13. maj. Programmet er både fredag og lørdag spækket med spændende indslag. Du kan bl.a. høre om fremtidens energiløsninger, boligmarkedet i land og by og masser af god musik og spændende historier fra det vestjyske.

Balance Danmarks formand, Kim Ruberg, deltager fredag i en debat om skævheden i Danmark sammen med Jarl Cordua, politisk debattør og radiovært, og Christian Jensen, chefredaktør på Politiken.

Partiledere diskuterer nærhedsreform
Fredag er der også lagt op til en spændende debat, når landets partiledere blandt andet skal diskutere, hvordan en kommende nærhedsreform kan gennemføres, og hvem der skal tage ejerskab over reformens delelementer. Her vil Klaus Knudsen Pedersen styre debatten, som skal vendes og drejes hos et nuanceret og velrepræsenteret politisk panel.

– Vi har forsøgt at sammensætte et program, der både kan provokere og gøre os klogere og skubbe til vores holdninger til, hvad det gode liv i virkeligheden er. Sidste år deltog mere end 5.000 mennesker i mødet, og interessen er bestemt ikke blevet mindre i år, siger Michael Eiskjær, projektleder for Skivemødet, i en pressemeddelelse.

Skivemødet 2023 bliver afholdt d. 12.-13. maj på Strandtangen i Skive. Det er gratis at deltage i Skivemødet, og der er et tætpakket program begge dage fra kl.09:00. Du kan se det fulde program for folkemødet her: www.skivemoedet.dk.

Foto: Skivemødet.

Skivemødet samler politikere og meningsdannere til debat om et Danmark i bedre balance