Kaare Dybvad: »Jeg bliver minister for nærhed«

Kaare Dybvad (S) er ny indenrigs- og boligminister. Han overtager samtidig ansvaret for at skabe et mere sammenhængende Danmark.

“Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark,” siger statsminister Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Kaare Dybvad skriver på Twitter, at hans mål er at skabe decentralisering og udvikling i hele landet og at fortsætte arbejdet med billige boliger. ”Så jeg bliver minister for nærhed,” skriver han.

Kaare Dybvad er 36 år. Han udgav i 2015 debatbogen ‘Udkantsmyten’, hvori han blandt andet beskriver, hvordan centraliseringen ødelægger vores økonomi og sammenhængskræft.

Det understreger Kaare Dybvad igen i et interview med Jyllands-Posten d. 21. januar 2021:

»Vi har centraliseret for meget – ikke kun når det handler om uddannelse. Og vi har tillagt det for lidt vægt, hvad der skete med et lokalsamfund, når man fjernede en institution, som var statslig eller offentlig.”

I Balance Danmark glæder vi os til samarbejdet og til fortsat at bidrage konstruktivt til arbejdet med at sikre et mere sammenhængende Danmark.

Du kan i øvrigt blive klogere på Balance Danmarks indsatsområder i publikationen ‘Balancemål’, som du finder lige her: http://balance-danmark.dk/balancemaal/

Foto: Claus Bech

Kaare Dybvad: »Jeg bliver minister for nærhed«