Holstebro Kommune nyt medlem af Balance Danmark

Holstebro Kommune har meldt sig ind i organisationen Balance Danmark, der kæmper for at skabe vækst og udvikling i hele landet. Vigtigt med fornyet fokus på den kommunale udligningsordning, siger borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby.

”Vi har brug for et Danmark i langt bedre balance. Vi oplever, at der ikke er ens muligheder for at kunne levere på nogle fornuftige rammebetingelser og sikre et mere ensartet serviceniveau i hele landet. Derfor har vi truffet beslutningen om at melde os ind i Balance Danmark, som har en vision om at skabe lige vilkår for at kunne bo, leve og drive virksomhed i hele Danmark,” siger H.C. Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune.

Balance Danmark har via analyser og anbefalinger de seneste år særligt haft fokus og politisk indflydelse på den kommunale udligningsordning, udflytningen af statslige arbejdspladser og lige lånemuligheder i hele landet. Senest har Balance Danmark bidraget aktivt til den uddannelsesaftale, som et bredt flertal i Folketinget indgik i foråret, der bl.a. sikrer tusindvis af nye uddannelsespladser uden for de fire store byer de kommende år.  

Hos Balance Danmark glæder formand Kim Ruberg sig over, at Holstebro Kommune har valgt at tilslutte sig kampen for et Danmark i bedre balance.

”Holstebro Kommune er en stor og vigtig del af det produktive Danmark, som jeg er rigtig glad for at kunne byde velkommen i Balance Danmark. Det er helt afgørende med en stærk og samlet stemme, hvis vi de kommende år virkelig skal rykke ved nogle af de ubalancer, der skævvrider vores land,” siger Kim Ruberg.

Han peger bl.a. på uddannelses- og kulturområdet samt den kommunale udligningsordning.

”Udligningssystemet er stadig fyldt med skævheder og fejl i selve motoren, som vi ganske enkelt skal have lavet om på. Derfor har Balance Danmark også foreslået, at det nye Folketing nedsætter en uvildig udligningskommission, som med udgangspunkt i den kommunale udligningsordnings formål om at sikre et nogenlunde lige velfærdsniveau ved nogenlunde samme beskatningsniveau i alle landets kommuner skal udarbejde et forslag til et helt nyt udligningssystem,” siger Kim Ruberg.

Balance Danmark er en partipolitisk uafhængig organisation, der kæmper for et Danmark i bedre balance. Balance Danmarks medlemskreds består af kommuner, virksomheder, organisationer og foreninger.

For yderligere spørgsmål kontakt:

Kim Ruberg
Bestyrelsesformand Balance Danmark
Tlf. 40 300 500

H.C. Østerby
Borgmester Holstebro Kommune
Tlf. 96117501

Holstebro Kommune nyt medlem af Balance Danmark