Først medicin og jura: Nu er psykologi på vej til Esbjerg

Der blæser for alvor nye vinde indenfor det esbjergensiske uddannelsesområde. En ny uddannelse i psykologi åbner efter planen i 2025.

SDU vil åbne en ny bachelor- og kandidatuddannelse i psykologi ved SDU Esbjerg. Det er målet at lave 75 nye pladser fra 2025. Når uddannelsen er i fuldt sving, bliver det med samlet 350 studerende. Det skriver SDU og Education Esbjerg i en pressemeddelelse.

Uddannelsen i psykologi bliver dermed næste skud på stammen af populære uddannelser, der bliver etableret i Esbjerg. Medicinuddannelsen er kommet flot fra start, og jura åbner til sommer med imponerende ansøgertal.

– På SDU stræber vi hver dag efter at skabe den højeste kvalitet inden for forskning og uddannelser. Det gør vi, fordi det skaber værdi for og med samfundet – og fordi det er selve universitetets kerneopgave. Vi ser meget frem til samarbejdet med hele Esbjerg om en kommende psykologiuddannelse, som åbner et nyt og vigtigt kapitel for universitetet – og understreger SDU’s regionale forankring i Region Syddanmark, siger rektor på SDU, Jens Ringsmose, i en pressemeddelelse.

Hos Education Esbjerg, der er med til at understøtte og markedsføre indsatsen med at udvikle Esbjerg som uddannelses- og studieby, er der også stor glæde over det stærke samarbejde, som har været til at skabe uddannelsen i psykologi i Esbjerg. Det siger formand for Education Esbjerg, Henrik Uhd Christensen.

– Jeg er superglad for, at vi med en stærk fælles indsats med SDU, med stor opbakning fra lokale fonde, Esbjerg Kommune og det lokale erhvervsliv, er lykkedes med at lande et samarbejde om de nye studiepladser på psykologi i Esbjerg – og at der både er tale om en bachelor- og kandidatuddannelse. Det er fantastisk at kunne konstatere, hvordan og hvor hurtigt vi er rykket sammen i bussen om at få det til at lykkes.

Det er ambitionen, at der skal udbydes et studie, som sætter fokus på faglighed, trivsel, teknologi og ikke mindst sammenhæng med sydjyske offentlige og private virksomheders behov for at rekruttere psykologer. 

– Med en ihærdig og målrettet indsats har vi allerede formået at tiltrække nye kandidatuddannelser i medicin og jura. Psykologi er endnu en af de videregående uddannelser, som vi meget gerne ser etableret i Esbjerg, så vi kan sikre et alsidigt uddannelsesmiljø med relevante uddannelsestilbud, der imødekommer efterspørgslen efter kompetencer her i vores område, siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune og næstformand i Balance Danmark.

Fakta om psykologiuddannelsen

– Uddannelsen til psykolog er en universitetsbaseret 5-årig uddannelse, som er opbygget med 3 års bachelorstudier og 2 års kandidatstudier.

– Efter afsluttet uddannelse bliver den nyuddannede kandidat autoriseret.

– Førend en universitetsuddannelse kan igangsættes går der en længere proces forud, og der skal indsendes en ansøgning til Det Rådgivende Udvalg for Vurdering af Udbud af Videregående Uddannelser (RUVU). Efter godkendelse skal der ansættes undervisere, og detailplanlægges en lang række forhold.

– Det er planen at indsende ansøgning 1. februar 2024, hvilket vil muliggøre første optag af studerende på uddannelsen i første halvdel af 2025 og med studiestart 1. september 2025.

Foto: Presse og formidling, SDU Esbjerg.

Først medicin og jura: Nu er psykologi på vej til Esbjerg