RealMæglerne om nej til lån på landet: Det affolker de fantastiske landområder

Det er problematisk, at mange får nej til et boliglån, fordi boligen ligger på landet, lyder det fra RealMæglerne.

”Når man gerne må købe en bolig i byen til 3 mio. kroner, men ikke må købe en bolig på landet til 900.000 kroner, er der noget galt, og det medvirker desværre til at affolke de her ellers fantastiske landområder,” siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

I en undersøgelse fra RealMæglerne svarer 55 procent af kædens mæglere, at situationen inden for det seneste år er uændret, mens 25 procent svarer, at det endda er blevet sværere for boligkøberne at låne penge til boligkøb på landet.

Balance Danmark har de seneste måneder modtaget en masse historier fra helt almindelige familier og gode erhvervsdrivende, der ikke kan låne penge, fordi de bor i det forkerte postnummer. En udvikling, Balance Danmarks formand Kim Ruberg tidligere har omtalt som katastrofal:

”Det er naturligvis katastrofalt for et område, hvis ingen borgere eller erhverv kan låne penge til at købe eller renovere bolig. Det fører jo til en afvikling af de områder, der bliver sortlistet, i stedet for en god og naturlig udvikling.”

De mange historier, Balance Danmark har modtaget fra familier og erhvervsdrivende, bliver løbende sendt videre til erhvervsminister Simon Kollerup, som i øjeblikket arbejder på at finde en langtidsholdbar model, som kan sikre, at det ikke er postnummeret, der afgør, om du må låne penge eller ej. Et arbejde, Balance Danmark bidrager konstruktivt til.

Har du oplevet problemer med at få lån til bolig eller erhverv på grund af postnummeret eller boligens beliggenhed? Så skriv til os på mail@balance-danmark.dk.

Læs mere om undersøgelsen fra RealMæglerne her.

RealMæglerne om nej til lån på landet: Det affolker de fantastiske landområder