Regionsrådsformænd: Flere uddannelser i provinsen lægger kimen til mere balance

Folketinget skal holde fast i aftalen om at sikre flere decentrale uddannelser, skriver Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, og Mads Duedahl, regionsrådsformand i Region Nordjylland, i et indlæg på Altinget.dk.

“Uddannelsesdækningen er vigtig for udviklingen i alle dele af landet. Uddannelse giver borgerne tilknytning til arbejdsmarkedet og en indkomst, de kan leve af. Uddannelse i provinsen er en vigtig forudsætning for, at de lokale virksomheder og velfærdinstitutioner har adgang til de medarbejdere og de kompetencer, der er behov for,” skriver regionsrådsformændene bl.a. i debatindlægget.

De peger også på, at flere decentrale uddannelser vil sikre, at flere unge uden for de store universitetsbyer kan få en videregående uddannelse.

”I begge vores regioner – fra toppen i Skagen, til spidsen af Gedser – finder du mange unge, der på grund af geografi eller sociale forhold ikke får den samme erhvervskompetencegivende uddannelse som mere ”centrale” steder i landet. Det dur ikke. Slet ikke når der i fremtiden er flere borgere, der træder ud af arbejdsmarkedet, end der træder ind.”

Heino Knudsen og Mads Duedahl kommer også med en direkte opfordring til de partier, som lige nu sidder og forhandler om en ny uddannelsesaftale.

”For at skabe et Danmark i balance er det derfor også vigtigt, at Folketingets partier står fast på aftalen om at flytte uddannelser ud. Vi skal blot tænke nyt i måden at tilrettelægge uddannelserne på i lokale partnerskaber – så vi både anvender nærheden til virksomhederne, sikrer den faglige kvalitet og det gode uddannelsesmiljø, der er brug for,” skriver de afslutningsvis i debatindlægget.

Læs hele indlægget på Altinget.dk her. 

Regionsrådsformænd: Flere uddannelser i provinsen lægger kimen til mere balance