Millioner til ny læreruddannelse i Svendborg

Regeringen har afsat 20 millioner kroner til byggeriet af en ny læreruddannelse i Svendborg. Et super flot resultat, siger Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune.

Planerne om en ny læreruddannelse i Svendborg var fremskredne, indtil regeringen valgte at justere uddannelsesaftalen, så bl.a. læreruddannelserne ikke var omfattet af udflytningsplanerne. Det fik UCL, der skal stå bag den nye læreruddannelse, til at trække i håndbremsen og bl.a. kræve ca. 30 millioner kroner plus et øget driftstilskud for at få økonomien bag uddannelsen til at hænge sammen.

Nu er størstedelen af pengene fundet. Regeringen har nemlig afsat 20 millioner kroner til byggeriet af en ny læreruddannelse i Svendborg. Samtidig afsætter regeringen et årligt driftstilskud på fem millioner kroner til at drive uddannelsen.

Det vækker stor glæde i det sydfynske.

– Det er nogle rigtig gode forudsætninger, som UCL får nu. Et er de 20 millioner kroner til anlæg – det er selvfølgelig en rigtig kærkommen hjælp – men det, der virkelig batter noget, er de fem millioner kroner, som de får i årligt driftstilskud. Med det indikerer man, at man virkelig vil det her. Så det er et super flot resultat, siger Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune, til Fyns Amts Avis.

Regeringens forslag skal nu præsenteres for forligspartierne bag uddannelsesaftalen. Det sydfynske folketingsmedlem, Bjørn Brandenborg (S), siger dog til Fyns Amts Avis, at han har svært ved at se, at partierne ikke vil nikke ja til forslaget. Han glæder sig i stedet over de store beløb, UCL nu har udsigt til.

– Det er ikke præcist det beløb, som UCL bad om, men det er meget, meget tæt på, og det er nok mere, end hvad mange turde håbe på. Det er stadig en stor bevilling, og udover at de får et engangstilskud på 20 millioner kroner, så hæfter jeg mig ved, at de også får den her driftsbevilling på fem millioner kroner. Det er en permanent bevilling, som de vil få år efter år, siger Bjørn Brandenborg til Fyns Amts Avis.

UCL forventes at træffe en endelig beslutning om byggeriet af en ny læreruddannelse i Svendborg på et bestyrelsesmøde i juni.

Millioner til ny læreruddannelse i Svendborg