Lokale unge strømmer til ny pædagoguddannelse i Tønder

21 ud af 24 kvote 2-ansøgere til den nye pædagoguddannelse i Tønder kommer fra nærområdet. Det er vigtigt for de unge at kunne uddanne sig, hvor de bor, siger rektor på UC Syd.

Efter sommerferien åbner den nye pædagoguddannelse i Tønder, som får plads til 20 studerende. Allerede efter første ansøgningsrunde har 24 søgt om optagelse. Heraf kommer de 21 fra Tønder og nærområdet.

Det viser, hvor afgørende det er, at de unge kan uddanne sig tæt på, hvor de bor, siger rektor på UC Syd, Alexander von Oettingen, til TV Syd.

– Det er vigtigt for de unge at kunne uddanne sig, hvor de bor, og det er vigtigt for institutioner, kommuner, sygehuse og alle vores andre aftagere, at de kan rekruttere dygtige velfærdsprofessionelle i hele Syd- og Sønderjylland.

Hos de unge er glæden over en ny uddannelse i hjembyen også stor. Til TV Syd siger Joanna Filippa Fogarty og Sofie Horst Hausmann, at de ikke ville tage uddannelsen, hvis den lå i Aabenraa.

– Det her er langt bedre. Nu kan man forene studiet med livet med familie og venner – og spare en masse tid på transporten frem og tilbage, siger Sofie Horst Hausmann.

På borgmesterkontoret i Tønder er der også stor glæde over de fine ansøgertal.

– Vi har faktisk mange unge, der gerne vil blive i deres egen kommune og tage deres studie her. Den mulighed skal vi sørge for, at de får, fx med Datamatiker-uddannelsen, der åbnede sidste år, og nu pædagogstudiet, der åbner i år. Hvis vi vil fastholde de unge, så er et vigtigt skridt på vejen, at vi kan tilbyde dem nogle spændende uddannelser, siger Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at arbejdet med at skaffe endnu flere uddannelser til kommunen bestemt ikke er slut endnu.

Foto: Campus Tønder.

Lokale unge strømmer til ny pædagoguddannelse i Tønder