Medievirksomheder i opråb: Lokale medier har brug for økonomisk støtte

Der skal økonomisk støtte til de trængte lokal- og ugeaviser nu, hvis ikke flere lokalmedier skal bukke under, lyder det i et opråb fra en lang række medievirksomheder og journalistiske tillidsrepræsentanter i en kronik i Avisen Danmark.

“Kære politikere, hvis I ønsker, at private lokale medier fortsat skal løfte deres opgave med at støtte demokrati og sammenhængskraft – og det er i dag en vigtigere opgave end nogensinde – og hvis I vil bevare journalistiske arbejdspladser, skal I straks beslutte, at puljen med støtte til ugeaviser og omfordelingen af produktionsstøtten til mere støtte til de lokale medier og mindre til de landsdækkende gennemføres nu og får virkning fra 1. januar 2023.”

Sådan lyder den klare melding fra bl.a. Dansk Journalistikforbund, Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Det Nordjyske Mediehus og flere andre medier og journalistiske tillidsrepræsentanter.

Lokalmedierne har siden 2018 ventet på, at politikerne på Christiansborg får vedtaget et nyt medieforlig, der bl.a. skal styrke de lokale medier. Men intet er sket, selv om et flertal i Folketinget flere gange har været enige om at styrke de lokale medier. Imens bløder branchen. Krisen koster medier livet og journalister jobbet, lyder det i kronikken i Avisen Danmark.

Vi er nødt til at gøre det klart for politikerne, at de lokale mediers situation er voldsomt forværret siden forårets medieaftale. Inflation og skyhøje energipriser har gjort alle danskere fattigere, forbrugertilliden er i bund, og derfor opsiger mange deres abonnementer på medier.”

Balance Danmark bakker op om opråbet. Lokale og regionale medier er tæt på borgerne. De fortæller de lokale nyhedshistorier, og de holder de lokale beslutningstagere i ørerne. Begge dele er vigtigt i et demokratisk samfund. Men der er brug for mere økonomisk støtte – nu!

Læs hele kronikken i Avisen Danmark her.

Kronikken er underskrevet af:

Formand for Dansk Journalistforbund, Tine Johansen.

Administrerende direktører i følgende medievirksomheder: Alex Nielsen, Mediehusene Midtjylland. Morten Vinther Jensen, Det Nordjyske Mediehus. Kristoffer Gravgaard, Bornholms Tidende. Jørgen Møllekær, Flensborg Avis. Ole Sloth, Lolland-Falsters Folketidende. Jesper Rosener, Jysk Fynske Medier og Jens Nicolaisen, Sjællandske Medier.

Chefredaktør for Der Nordschleswiger, Gwyn Nissen.

Journalistiske tillidsrepræsentanter i følgende medievirksomheder: Hans Christian Davidsen, fællestillidsmand, Flensborg Avis. Merete Ejsing Horn, tillidsrepræsentant, Det Nordjyske Mediehus. Thomas Damm, tillidsrepræsentant Herning Folkeblad. Niels R. Hansen, tillidsrepræsentant Midtjyllands Avis. Asmus Søgaard Jørgensen, tillidsrepræsentant Skive Folkeblad. Jakob Marschner, tillidsmand, Bornholms Tidende. Bjarne Arildsen, tillidsrepræsentant, Lolland-Falsters Folketidende. Lene Sarup, tillidsrepræsentant, Jysk Fynske Medier. Per Schultz-Knudsen, tillidsrepræsentant, Jysk Fynske Medier. Mie Sparre, tillidsrepræsentant, Jysk Fynske Medier. Connie Bøgwad Schmidt, tillidsrepræsentant, Jysk Fynske Medier. Nina Lise, fælles-TR, Sjællandske Medier. Jesper Sabroe, tillidsmand, Frederiksborg Amts Avis. Ann-Sofie Guldbæk, tillidsmand, DAGBLADET Ringsted/Roskilde/Køge. Palle Mogensen, tillidsmand, Nordvestnyt, Jesper Kappel, tillidsmand, De nordsjællandske ugeaviser og Ilse Jacobsen, tillidsrepræsentant, Der Nordschleswiger.

Medievirksomheder i opråb: Lokale medier har brug for økonomisk støtte