Dansk Folkeparti vil med et nyt landdistriktsudspil forstærke væksten og bosætningen uden for de store byområder.
Udflyt flere uddannelsesinstitutioner og statslige arbejdspladser. Forhøj kørselsfradraget for borgere i landdistrikterne. Etabler Dansk Landdistriktskapital i Vækstfonden.
Det er blot nogle af de forslag, Dansk Folkeparti kommer med i det landdistriktsudspil, som partiet præsenterede i weekenden.
Balance Danmarks formand Kim Ruberg roser bl.a. partiets fokus på flere decentrale uddannelser.
”Vi har lavet flere undersøgelser, der viser, at det faktum, at man tvinger de unge væk fra deres lokalområder, så de kan tage en uddannelse, betyder, at de ganske enkelt aldrig vender tilbage igen, fordi de stifter familie og venskabskredse andre steder. Og det er en katastrofe, for de virksomheder, vi lever af, ligger altså ikke i de store byer,” siger Kim Ruberg til Avisen Danmark.
Her fremgår det også, at Dansk Folkeparti i udspillet foreslår at lade nyuddannede slippe for halvdelen af SU-gælden, hvis de finder job og bolig uden for de store byer. Et forslag, som Kim Ruberg kalder for fremragende.
”I Norge har det været så stor en succes, at man nu er begyndt at gøre det endnu mere attraktivt. Det har hjulpet på balancen i landet, de unges valg af arbejdsplads og deres situation efter endt uddannelse,” siger Kim Ruberg til Avisen Danmark.
Også på Lolland får Dansk Folkepartis landdistriktsudspil rosende ord med på vejen.
”Vi har jo set, at det godt kan lade sig gøre at flytte både uddannelser og arbejdspladser til provinsen, så det synes jeg kun er fint, hvis der kommer mere af, og jeg synes, det er en god idé at eftergive noget af SU-gælden. Vi kan jo se, at vi har svært ved at trække de unge tilbage, der tager til enten København eller Odense for at læse,” siger Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune og bestyrelsesmedlem i Balance Danmark, til TV2 Øst.
Du kan læse hele Dansk Folkepartis landdistriktsudspil her.