Kim Ruberg: Birkerød er ikke provinsen

Regeringen har valgt at placere den nye Styrelsen for Forsyningssikkerhed, også kendt som Coronastyrelsen, i Birkerød nord for København. Er Birkerød en del af provinsen, spørger Radio4? Nej, lyder det fra Kim Ruberg, formand Balance Danmark.

”Næste naturlige skridt er, at nye statslige arbejdspladser oprettes i provinsen.”

Sådan lød det fra nuværende transportminister Benny Engelbrecht (S) før Folketingsvalget.

I dag har tonen fået en anden lyd. Regeringen har nemlig valgt at placere to nye styrelser i Birkerød, som ligger i Rudersdal Kommune. Først Hjemrejsestyrelsen og nu Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) forsvarer regeringens beslutning.

”Birkerød er vel på kanten til provinsen. Men det er ikke udkant,” siger han til Radio4.

”En del af de opgaver, der skal varetages af styrelsen, er i forvejen varetaget af medarbejdere, der sidder i hovedstadsområdet. Og den anden grund er, at Beredskabsstyrelsen ligger i Birkerød, og de havde lokaler til rådighed, som denne her styrelse for forsyningssikkerhed kan bruge,” siger justitsministeren.

Kim Ruberg, formand Balance Danmark, er dog langt fra enig. Han kalder det løftebrud fra regeringen. Og så giver han ikke meget for argumentet om, at Birkerød er en del af provinsen.

“Birkerød er ikke provinsen, og det har intet at gøre med de løfter, alle politiske partier har sagt om, at styrelsen skal flyttes ud i landet,” siger Kim Ruberg til Radio4.

Du kan høre hele indslaget om den nye styrelse i Radio4 her.

Kim Ruberg: Birkerød er ikke provinsen