Borgmestre: Corona må ikke stoppe aftale om udligningsreform

Der er bred enighed blandt landets borgmestre: Regeringen skal lande en aftale om en ny udligningsordning med Folketingets partier i løbet af de næste uger.

Alternativt går kommunerne en meget usikker fremtid i møde, lyder det fra Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune og næstformand i Balance Danmark.

“Jeg er da meget bekymret for, at der ikke lander en aftale, for det vil betyde, at vi stadig har enorm stor usikkerhed om den kommunale økonomi. Ikke kun til dette års budgetplanlægning, også de kommende år, siger han til Avisen Danmark.

Også Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune og formand for KL, mener ikke, at man bare kan udskyde forhandlingerne om en udligningsreform til næste år.

“Uhensigtsmæssighederne i systemet vokser sig større og større år for år. Det her skulle have været ordnet for mange år siden. Vi kan simpelthen ikke blive ved med at have den ubalance, vi har i dag,” siger han.

Læs hele artiklen om de manglende udligningsforhandlinger i Avisen Danmark her.

Balance Danmark opfordrede i sidste uge partierne til at få gang i forhandlingerne igen. Det er helt afgørende, hvis vi skal sikre god velfærd i hele Danmark, udtalte Kim Ruberg, formand for Balance Danmark, i den forbindelse.

Læs Balance Danmarks kommentar her.

Borgmestre: Corona må ikke stoppe aftale om udligningsreform