Statslige jobs skaber værdi i hele landet

“Udflytningerne er den ubestridt største indenrigspolitiske skandale siden tiden før Stavnsbåndets ophævelse,” skriver Kathrine Lilleør i et indlæg i Berlingske.

En overreaktion af dimensioner, lyder svaret fra Kim Ruberg, formand for Balance Danmark, i et svar til Kathrine Lilleør i Berlingske d. 24. oktober.

Her pointerer han blandt andet, at flere af de styrelser, der er flyttet ud i landet, nu er mere effektive, end da styrelserne lå København. Samtidig giver Kim Ruberg eksempler på, hvorfor det er klogt med statslige arbejdspladser i hele Danmark:

“Flytningen af de statslige arbejdspladser handler nemlig om at sikre, at staten er til stede i hele Danmark. Det handler om at sikre, at de statslige arbejdspladser i højere grad placeres der, hvor de passer til den erhvervsmæssige aktivitet. Det handler om at skabe større nærhed mellem statsadministrationen og erhvervslivet. Og det handler om at skabe flere såkaldte ægtefællejob i de områder, hvor det private erhvervsliv holder til, men hvor de offentlige arbejdspladser på grund af centraliseringsreformer er forsvundet.”

Du kan læse hele Kim Rubergs debatindlæg i Berlingske her.

Statslige jobs skaber værdi i hele landet