Tilflytterboliger skal få flere til at vælge landsbyen til

Balance Danmark arbejder for at fremme lokal bosætning. Derfor har organisationen igangsat ‘Forsøgsprojekt Tilflytterbolig’, hvor målet i første omgang er at etablere 16 tilflytterboliger i landsbyer i Danmark. Og interessen fra landsbyerne er allerede stor.

“Målet er, at den første tilflytterbolig står klar inden udgangen af 2019. Og med den store interesse, vi oplever for projektet, tror vi bestemt også, at det er en mulighed,” siger Martin Ø. Carstensen, chef for Politik og Kommunikation i Balance Danmark.

Tilflytterboligen skal som udgangspunkt ligge i en landsby med op til 2.000 indbyggere og kan lejes for en periode på seks eller 12 måneder. I forsøgsprojektet lægger Balance Danmark op til, at de enkelte tilflytterboliger bliver delvist møbleret.

“Det er en stor beslutning at flytte hele familien til et nyt og måske ukendt område, fordi far eller mor har fået et nyt job. Her ser vi tilflytterboligen som en oplagt mulighed for, at familien inden for et halvt til et helt år kan vurdere, om alle trives og på den måde afprøve livet i en landsby, inden man sætter underskriften på en købsaftale,” siger Martin Ø. Carstensen.

De enkelte tilflytterboliger skal ejes af et lokalt boligselskab, hvor ejerskabet typisk består af lokale borgere, virksomheder, foreninger og andre, der har tilknytning til det pågældende område. Du kan læse mere om ‘Forsøgsprojekt Tilflytterbolig’ i denne brochure.

Ønsker du mere information om projektet, kan du kontakte projektleder Preben Boye Jørgensen på tilflytterbolig@gmail.com eller Martin Ø. Carstensen, chef for Politik og Kommunikation i Balance Danmark, på mac@balance-danmark.dk.

Tilflytterboliger skal få flere til at vælge landsbyen til