Vil din landsby have en tilflytterbolig?

Interessen for at få en tilflytterbolig er stor i mange landsbyer. Blandt andet i Sæd-Ubjerg, hvor lokale kræfter med udgangspunkt i Balance Danmarks forsøgsprojekt kæmper for at få en bolig til potentielle tilflyttere.

Balance Danmark arbejder for at fremme lokal bosætning. Derfor har organisationen igangsat ‘Forsøgsprojekt Tilflytterbolig’, hvor målet i første omgang er at etablere 16 tilflytterboliger i landsbyer i Danmark.

Formålet er at gøre det mere attraktivt for især børnefamilier og par at bosætte sig i en landsby, så skolen, dagligvarebutikken og et aktivt foreningsliv kan bevares. Tilflytterboligen giver altså familier og par mulighed for at finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man måske slet ikke kender.

I Sød-Ubjerg i Tønder Kommune er man langt fremme. Her håber man inden længe at kunne få en tilflytterbolig, som bliver etableret på baggrund af Balance Danmarks forsøgsprojekt. Nu skal landsbyen have etableret et anpartsselskab, som skal stå i spidsen for tilflytterboligen:

“Hvis vi har oprettet et aps, så er næste fase, at vi går i gang med at afsøge området Sæd-Ubjerg, om der er et interessant boligudspil, som vi kunne tænke os at kaste os over,” siger Lars Thomsen, næstformand for lokalrådet, til Jydske Vestkysten.

Er din landsby interesseret i en tilflytterbolig, kan I læse meget mere her: Forsøgsprojekt Tilflytterbolig

 

Vil din landsby have en tilflytterbolig?